Thursday, 23 January 2014

Cara Penggunaan Dnars Skincare..

Assalamualaikum kwn2 semua...heheh.

i'm Back..back for good.insyaAllah...hehe.alhamdulillah...hanaa asiah dh 3 bulan 10 hari dan Sofiyyah Khadijah dh nk masuk 3 tahun..
bagi mother of two di luar sana,msti bleh imagine kn mcm mana keadaan menghadapi hari2 mendatang.heheh.yg pasti..sgt2 la xde masa..
setiap hari rasanya mcm berkejaran..berlumba dgn waktu..sy kuar g office kul 6 pagi n smpai umah kul 6 ptg..
msti tanya..kenapa awal sgt kuar umah...sbb sy duduk di Taman puncak Jalil...hihihi..ada x readers blog dnars cantik yg duduk taman puncak jalil jgk?jom high five...kita tau kenapa kita kena kuar lg awal dr matahari terbit.hehe.
tapi Alhamdulillah...hari demi hari saya belajar utk adjust timing...(belum berjaya pn lg)klu bleh,nk bagi yg terbaik utk anak2..utk suami n utk ofis,.(ye...ofis di tempat yg ke 3 ;))

Dan utk customer Dnars tersayang,ini utk anda...

Saya mntk maaf sbb kdg2 saya xmampu nk membalas msg/whatsapp secepat mgkn.Kadang2 fon bunyi time susukan baby...time masak..sy seorang yg tidak multitasking...lalu sy xreply lg..dgn niat,nnt lps ni baru nk balas..tp lps tu tiba2 ada keje lain lagi...lalu sy pn lupa...pastu bila teringat terus reply,lalu dpt jawapan..'maaf kak saya dh beli dr org lain,ingatkan akak dh xjual'.....hehe.xpe,xde rezeki.its ok.sy faham,klu sy jd customer pn,sy nk yg fast response..its ok...sy faham..

terima kasih utk customer sy yg sgt2 bersabar..terima kasih kerana memahami...anda sgt best...hehe.

pastu dlm 2,3 bulan ni...sy byk sgt dpt msg yg tanya psl cara nk guna dnars,kesan lps guna dnars (bukan customer saya)..sy nk buat pengakuan ni...sbnrnya byk yg saya xreply...sbb :

- saya xtau anda dapatkan dnars dari mana...saya xpasti dnars yg anda beli tu ori ke x...seandainya klu anda beli tu yg x ori..mcm mana sy explain cara guna yg betul pn,tetap jgk xkn berhasil..dh ada kes,sy tlg guide cara guna yg betul...pastu lps 2 mggu msg sy lg marah2...cakap muka dia xcantik mcm testimoni pn lg..adui..susu di balas tuba...

oleh itu,saya nk bg tips ni..beli la dgn ejen2 dnars..sy tau,msti ramai yg cakap...
'lambat la....klu beli dkt kios luar ginat tu lg cepat'klu beli dgn ejen,nnt kena pos..lambat'

ok,sy bleh terima tu..tapi dari apa yg sy perhatikan,tukang2 jual dkt kiosk kebanyakannya xtau cara guna yg betul...diorang xleh nk guide...

Customer bleh pilih...nk yg
senang dapat,tapi xleh nk guide atau lambat dapat,tp bleh guide sampailah insyaAllah dapat hasil yg diidamkan.hihi.


ok dulu...daaa...





Wednesday, 18 December 2013

Panduan untuk Pengedar Dnars Cantik

Assalamualaikum..

Saya kembali...hehe.maaf sgt2 lama dh update blog...cuti pantang...blog pn cuti skali.hehe..maafka saya sbb xjwb soalan2 yg di tanya dlm blog ni...sy mmg xbukak pn blogspot..ni baru td tgk ada 33 comments..br je lps baca satu2..dan yg bestnya ada insan yg siap tinggalkan no fon lg utk sesiapa hubungi klu nk beli dnars.hehe.itulah akibatnya klu tuan blog lama2 sgt tinggalkan blog.

Arini sy nk bg panduan utk mereka yg mula2 nk jd pengedar/ejen dropship dnars

Langkah 1

Kena decide berapa modal permulaan...yg ni mmg kena pilih betul2...klu utk jd ejen dnars cantik...ada 3 kategori utama.

a) Modal RM 500++ akan dapat 30% less.Total harga barang dlm rm7 ratus lebih
b) Modal RM 250++ akan dapat 20% less.total harga barang dlm rm
c) Tanpa Modal pn dapat 20% less tapi xpegang stok.nnt sy yg tlg pos.

Langkah 2

Item apa yg nk di ambil.yg ni kena faham betul2 tau..klu bleh buat case study sikit2.hehe.utk decide item apa yg nk di ambil,kena faham betul2 semua item dnars..jom saya explain...

a)Anda nk jual kpd student2 kolej/universiti/cikgu2 yg muda2/staf office yg muda2

Selalunya kategori ni akan mengalami masalah kulit xsekata,wajah kusam,jerawat sikit2.
Item yg anda perlu amik lebih  adalah:
-set normal (RM59.90)
-toner collagen (Rm27.90)
-toner treatment (RM21.90)
-krim kuneng (RM26.90)
-gold foundation (RM39.90)

b)Anda nk jual kpd mereka yg agak dh berusia,ada masalah jeragat serius..muka pn nmpk xberseri..
Mintak mereka cuba ni..
-set jerawat dan berminyak (RM59.90)
-toner treatment (RM21.90)
-krim kuneng (RM26.90)
-gold foundation (RM39.90)
-krim kuneng collagen (RM36.90)
-uv white  (RM26.90)
-toner collagen (Rm27.90)

c)Anda nk jual kpd student2 kolej/universiti/cikgu2 yg muda2/staf office yg muda2/mereka yg agak dh berusia,ada masalah jeragat serius..muka pn nmpk xberseri..dan kulit mereka BERMINYAK seluruh muka..
anda pelu lebihkan amik set ni..
-set jerawat dan berminyak(RM59.90)
-toner treatment (RM21.90)
-silky foundation (RM39.90)

d)Anda ada target customer yg ambil berat psl kesihatan dalaman.
Anda pelu amik item ni byk2.heheh
-putih pitera yg best (RM99.90)
-puereria mirafica (RM57.90)
-kapsul buity slim (RM39.90) + krim buity slim (rm 39.90)
-Kopi collagen (RM39.90)


e) Anda nk jual kpd customer yang mmg dh selalu beli dnars.offer la mereka guna krim yg besar2 lg jimat..
lagi hebat.hehe.
-Day cream (Rm 69.90)
-Nite Cream(Rm 69.90)
Yellow Cream(Rm 69.90)

Langkah 4

klu dh decide nk pilih item yg mana,bleh la bg list tu dkt saya.
msg/wassap no ni k..0137144134.
InsyaAllah..ada present cantik utk pengedar2 yg terawal..



Tuesday, 24 September 2013

Set dnars yang sesuai mengikut jenis kulit.

Assalamualaikum semua...

Alhamdulillah...sy dh ada dikampung halaman dh ni..sdg menghitung hari...week 37/38 already...hehe.tolong doakan saya ye..semoga dpemudahkan..selamat semuanya..ooops..tp jgn bmbg..dnars cantik masih beroperasi spt biasa sbb hal pos megepos..en.suami yg tolong..n sy pn dapat support kuat dari stokis sy..Dnars Skincare Zayya.//alhamdulillah.

ok..back to business.hehe.sbnranya blog dnars cantik ni,ada menerima komen yg berbentuk soalan mengenai Dnars..tapi sy mintak maaf sgt2...xsmpt nk reply satu2..lalu sy pn terfikirlah alternatif ni...sy combine skali..dan jelaskan dlm blog k...semoga ini dapat memudahkan lagi para pengguna2 dnars diluar sana.insyaAllah.

1)Saya perlu menggunakan set mana ye?Set normal atau Set berminyak?
untuk Dnars...seperkara yg paling penting kita kena tau ialah jenis kulit muka kita...samada jenis yg berminyak seluruh muka/berminyak dkt zon t shj...by hook or by crook kita kena pastikan yg tu dulu...
klu kita tersilap bgtau ejen/pengedar..maka silaplah tunjuk ajar yg kita akan terima lepastu..percayalah...hehe.
kena ingat sifir ni :
kulit berminyak hanya di zon t sahaja,tidak dalam kategori serius= Set normal
Kulit berminyak seluruh muka,klu amik gmbr...dlm gmbr pn nmpk muka mcm berkilat2 = Set Jerawat

2) Tapi kulit saya xde masalah jerawat...cuma ada masalah berminyak serius je...lgpn kulit saya ada jeragat.
x boleh ke klu saya nk pakai set normal?
Maaf ye dik...xboleh...sbb fungsi set normal utk melembapkan lagi kulit kita..klu kulit berminyak+kulit lembap.apa yg akan jadi?jeng2...jerawat lg senang membiak la..kn lg tmbh masalah..

3)Kulit sy plak...ok je,,,xberminyak sgt..cuma ada mslh jerawat...bleh guna set normal ke?
boleh dik..no problem...nnt adik mintak ngn ejen tu utk cuba set normal n toner treatment ye...krim kuneng xperlu lg kot...sbb xsesuai guna krim kuneng masa jerawat tgh tumbuh...nnt bila jerawat dh kering...dh jd parut..barulah kita usaha utk nyahkan parut jerawat tersebut menggunakan krim kuneng..heheh.

4)Saya confius..nk beli toner colagen atau toner treatment.Tolong.
Jika anda ada ciri2 ini :
- ada masalah jerawat
- ada msalah jeragat yg sgt serius
- ada mslh parut jerawat yg sgt degil..
Anda perlu guna TONER TREATMENT

Jika anda ada ciri2 ini...
-kulit xde masalah sgt...cuma agak kusam
-ada mslh jeragat sikit2 sgt..baru nk manja2 naik..
-kulit x sekata
 Anda perlu guna TONER COLAGEN

5) Saya dh guna dnars tp kulit saya ada masalh ni...
-gelupas halus2/pedih dekat bawah bibir...rs mcm merah2 ...
Penyelesaian : kurangkan penggunaan nite cream...ganti sekejap sabun beras dgn sabun colagen yg lebih lemah lembut.hehe

-sy pakai dnars,tapi jerawat naik la...mcm mana ye?
Penyelesaian : skip dulu guna nite cream selama seminggu..tgk kesan dia mcm mana..
utk kes ni..sila rujuk ejen anda ye...byk guidance dperlukan disini.


Inilah saja sharing saya utk kali ini...insyaAllah...nnt kita sambung lg k...wait aaaa.....hehe

p/s: maaf sbb guna big font,niat di hati,semoga lebih mudah difahami dan diingati

Sunday, 15 September 2013

Dnars Skincare : Ramai dh cuba dan puas hati.Anda bila lagi?

Assalamualaikum...

Alhamdullillah...Puan Dnars dh kembali bersiaran.hehe.lama bettul x update blog.smpai ada yg call tanya,...masih jual dnars lg ke?sy tgk blog akak last update bulan Julai..hehehe.alhamdulillah...sbnrnya sy masih jual dnars mcm biasa...cuma fb ngn blog je menyepi sikit...

Perkembangan Dnars

- Produk Dnars skincare mmg dh dapat sambutan yg sangat2 baik..makin femes dh skarang ni..customer ramai...pengedar pn ramai...dh mcm cendawan tumbuh dh...alhmadulillah..rezeki utk dikongsi bersama.
`- InsyaAllah dalam masa terdekat ni..Dnars akan disiarkan dlm Wanita Hari Ini...dan yg paling best...akan masuk dalam paper metro.


Perkembangan Saya

-Wah..ada org nk tau ke?hehe..sy cite jgk ye..sy dh masuk 36 weeks dh.heheh.dh cukup timing dh sbnrnya..tp masih ada dkt KL lg...(planning nk balik bsalin dekat klate sbnrnya..insyaAllah)
- Dh start cuti dh...doc tmpt pergi checkup tu sgt baik ati...bagi saya cuti awal.hehe
- Masih lg penjual Dnars yg tegar...hihihi...kdg2 ada lg sy buat cod...yg area dekat2..yg jauh2 xlarat dh..
-Setiap mggu msti amik stok baru..alhamdulillah...
- tlg doakan saya selamat bersalin nnt ye...semoga dpermudah kan...2nd time...tp masih lagi suspen.hehe.

* jgn bmbg...utk urusan dnars...sy on je lg.off kejap je ms dlm labour room nnt.hehe.sbb sy ada suami yg sgt cekap dh membantu saya utk urusan pos...dan kwn stokis saya yg sgt2 membantu..Dnars Skincare Zayyan..
Cuma nnt msg la ye..sy sgt xalert  klu cust contact guna cara lain...komen dkt blog ke,email ke..fb ke...adeh..maafkan saya.

Offer utk jadi ejen dan ejen dropship masih lagi terbuka luas ye...jgn segan2 kontek saya.nnt sy explain lanjut k.

Friday, 26 July 2013

Review Produk Dnars..dari kaca mata seorang pengguna.

Wah...puan Dnars update blog secara bundle nmpknya pagi ni..heheh,last dh ni..nk share sesuatu yg penting dgn semua...
2, hari lps,sy dapat msg dekat fb dnars cantik...msg dr seorang adik..pengguna Dnars Skincare sejak Mac yg lepas...Alhamdulillah..adik i sudi berkongsi tentang dnars dekat blog die...detail plak tu explanationnya...insyaAllah..bleh memberikan panduan kpd mereka2 yg baru nk try dnars...
ini blognya : http://ohninie.blogspot.com/2013/07/review-my-skincare-products.html

sy dh mintak izin dr tuan empunya utk share dgn kwn2 dekat blog dnars cantik ni...dh dpt green light dh..jd,jemput baca ye semua...

Q n A Dnars Skincare..

Salam...

Dh lama xbuat q n a kn?sy mintak maaf...xsempat sgt2...utk tidak menghampakan..jom kita buat serba sedikit q n a dnars.ikut ranking tau...soalan yg paling femes...hehe

i) Kak,kulit saya ada jerawat sikit2..sy nk guna set yg mana ye?
- utk masalah jerawat...ada perkara penting yg perlu kita pastikan..iaitu..jenis kulit.
  Berminyak seluruh muka atau hanya berminyak di zon T sahaja...
  Klu Zon T shj...anda boleh menggunakan set normal..tetapi,perlu amik Toner Treatment utk merawat  jerawat..dan utk menghilangkan parut jerawat,perlu amik Krim Kuneng...n nk lg best..amik la jgk silky foundation...hehe.
Set Cadangan :
ii) Puan,kulit saya ok,xde masalah jerawat..cuma ada jergat sikit2..tp berminyak...sangat berminyak.
- ramai yg keliru utk kes mcm ni...xde jerawat...tp berminyak sangat2...sbnrnya,xde pa yg perlu di ko npiuskan.mudah je..klu kulit kita berminyak..kita perlu amik set berminyak dan jerawat...tp kn ada mslh jeragat jgk?mcm mana?hehe.kita buat step by step lah...kita rawat mslh kulit berminyak dulu..pastu bila dh ok,barulah kita rawat mslh jeragat...
Set Cadangan :

iii)Kak,kulit saya ok...xde jerawat n jeragat..cuma xflawless la kak...sy nk kulit yg bersih mcm org lain..
-ha..klu mcm ni...bleh amik set normal,toner colagen,krim kuneng dan silky foundation(rasanya pengguna ni masih muda sbb pggl sy kak)insyaAllah...kulit anda akan gebu gebasssss...hehe.
Set Cadangan :


iv)Apa beza toner treatment dan toner collagen..sy konfius.
- Toner Collagen : utk mereka yg berkulit sgt normal...tiada masalah yg serius...tiada jerawat/mgkn hy ada sikit2 je jeragat...
- Toner Treatment : utk mereka yg kulit ada masalah jerawat,parut jerawat dan jergat.insyaAllah..kesan  dari toner treatment ini akan membantu anda...ramai yg suka ngn toner treatment ni...
v) Apa beza silky foundation dan gold foundation.
-Gold utk kulit normal...silky sesuai utk semua jenis kulit.
-Tapi..Gold lebih sesuai utk usia akhir 30 an dan 40 an...silky lebih sesuai utk kulit yg berusia 20 an dan awal 30 an...

Di harap,q n a ini dapat memberikan sedikit info kpd mereka yg baru  nk stat guna dnars..atau pn mereka yg mmg dh guna dnars..tp nk conformkan lg..heheh.


Pakej Raya Dnars Skincare

Salam...

Aritu Dnars cantik ada buat Pakej Jimat dan Hebat kan?tapi kerana Silky dh naik harga...pakej tu x valid lg dh...tp jgn bmbg...Dnars Cantik ada buat pakej baru sempena raya...insyaAllah...anda akan puas hati.diamping harganya yg ada less,anda akan dapat free gift jgk...




dan insyaAllah..setiap pembelian pakej....akan dapat ini...