Saturday, 20 September 2014

Krim kuning dan Gold foundation Dnars Skincare

Assalamualaikum semua...

Dh tdo?heheh..tau x nape kak dnars cantik rajin update blog skarang ni?

1st sbb isu baru2 ni..blog adalah medoum terbaik utk sampaikan info.

2nd sbb dh install app blogger dlm fon.adeh..ketinggalan zaman sungguh.tp rupanya..best woooo...guna app blogger ni..cepat je nk hapdet blog.hihi.

Ok.sambung...

Ha..nk tnjuk gmbr krim kuneng dan gold foundation dgn not yg baru..


Setakat ni..inilah no not bg krim kuneng n gold foundation yg dikeluarkan oleh dnars skincare.


Lps ni,klu pihak yg xbertanggung jawab tu tiru jgk not yg baru ni,xtau la nk ckp mcm mana lg dh..Sbb tu la..ay nk pesan


Belilah dr ejen dnars yg sah..bahaya tau,yg x ori ni..murah mmg murah tp risiko tinggi..syg dkt kulit muka..


Ok fren?

Monday, 15 September 2014

Cara untuk bezakan dnars skincare yg original dan yg tiruan..

Salam.

Saya lagi.heheh.serba salah sbnrnya nk tulis post ni..sbb sy pn xtau sbnrnya..ramai yg tanya..yg sy boleh bgtau skarang ni..

1)yg ori- krim kuneng n gold tak dijual dalam kotak..tu je..

Yg lain...sy xtau..tp meh la sy share pgalaman sy ..

Dulu masa mula2 jual dnars ni..suka..ramai yg tanya ok.ke produk ni..berkesan ke..ada testimoni ke..mslh muka sy mcm ni,set mana yg ok?

Tapi slps 6 bulan(dnars dh masuk tv n dijual secara meluas)

Soalan dh lain.
Sy dh beli set normal..mcm mana cara nk guna

Kenapa kulit sy pedih..

Sy tersilap beli set..krim dia sama je kn set jerawat dan set normal?

Boleh faham x perasaan kami seller2 dnars ni?kami nk jual dnars..nk tmbh income..tapi skarang ni dh jarang yg nk beli dari kami..fungsi kami cuma sbg tempat utk bertanya ttg dnars..bkn xleh nk tlg..tapi kami pn manusia biasa jgk..

Kesimpulan yg sy nk bgtau dkt sini..satu je cara nk tau dnars tu ori ke x..

Belilah dari ejen yg sah..sy mmg amik batang dr hq.

Psl harga?boleh bincang..

Nak ke beli dnars murah tp ada bahan terlarang?sy xnk...syg woooo muka dh cun.heheh.

Nk lagi murah...jom jadi ejen dropship sy..kita sama2 jual dnars yg ori dan selamat dkt semua org...sy xletak apa2 syarat pn..xde pn mntk yuran ke min order ke..kita sama2 tlg je..

Ok semua?kontek akak..0137144134

P/s :tapi jgn la ty mcm mana nk bezakan ori ngn palsu lg dh...akak pn xtau...hohohoho..

Dnars Skincare ada bahan bahaya?

Assalamualaikum..

Saya tau..mesti ramai yg keliru kn?mcm mana ni..nk guna lg ke x dnars skincare ni..
kkm dh keluarkan statement..tapi pihak dnars pn ada bukti yg mgatakan produk dnars mmg bebas bahan terlarang..

Jom kita analisa sama2...

1)Keluar statement dkt laman web kkm..dnars dgn no NOT sekian2...mengandungi hidtoquinone..sejenis racun berjadual

2)pengguna panik..masing2 tanya dkt seller masing2...yg beli dkt kedai..lg panik..sbb xtau nk tanya dgn sapa..hehe.

3)bagi kami seller dnars yg bdaftar..kami dh dpt hint dr hq pkara ni akan jadi sbb kami dpt laporan mmg dh byk produk dnars yg x ori di pasaran..

4)Hari jumaat tu...statement kkm kelura dkt paper metro...semakin viral dnars mgandungi bahan terlarang..

5)hq explain dkt semua seller berdaftar apa sbnrnya yg jadi...dan info tu lah yg kami share dgn semua customer..

- terdapat produk tiruan dnars di pasaran..dh nama pn tiruan..habis semua diorang copy..termasuklah no NOT..

- tp diorang silap step sikit..sbb hasilkan packaging yg ada kotak utk krim kuneng n gold foundation.(yg ori xde pn kotak2)

- kkm hy jalan kan tugas..bila dh ada org report..kkm jalankn ujian dan dapati dnars dgn no NOT  sekian2 mgndungi bhn terlarang.

- tp HQ dnars xpuas hati..diorang hntr sampel dnars yg ori dgn no NOT yg SAMA ke Majlis Racun Nasional..kptsnnya..CLEAR..bebas hidroquinone..

- ats nasihat,dnars telah menukar NOT krim kuneng dan gold foundation ke NOT yg baru.

6)lebih kurang mcm tu lah kronologinya..
Skarang ni xsmestinya no NOT yg sblm ni tu dnars yg x ori ye kwn2...ada yg ori..

7)tapi..utk tidak mgelirukan pengguna hq akan menukarkan  semua yellow cream n gold foundation dnars dgn no NOT yg baru..

Ok..dh faham lebih krg..apa yg jadi?
Follow instinc..klu rasa masih ada dnars di hati...sbb guna sblm ni..ok je..xde mslh..teruskan lah guna dnars..

Tapi..klu rasa cukuplah smpai disini...xpela..mgkn smpai sini je jodoh anda dgn dnars skincare..

Dah dulu..

Sunday, 14 September 2014

Dnars Skincare Original

Salam semua..


sejak dua menjak dnars ada isu ni..rajin plak puan dnars ni update blog kn?hehe.Bukan apa..sy rasa bertanggung jawab utk bagi pencerahan kpd semua..

Saya tau..sejak keluar statement KKM tu..ramai yg panik..yg kelam kabut..tp alhamdulillah...ramai ejen dan customer dnars cantik yg memahami..diorang tanya...tp xde la terus marah2..

'Kak,betul ke ni?'
'Puan,yeke dh xboleh guna'

diorang bagi kesempatan dan ruang kpd saya utk explain dan jelaskan perkara yg sebenar..

cuma biasalah..hidup xselalunya indah..

'imah,so akak boleh pulangkan semula barang2 ni?,

Ya Allah..jgn lah smpai mcm tu...sy pn beli barang tu dari hq...bukannya sy amik free..dan mestilah ejen tersebut mengharapkan duit sbg ganti..

lagipun,dh terbukti ni angkara sabotaj..Dnars dgn NOT tersebut sahaja yg ada bahan terlarang..barang dnars yg lain ok,dh di sahkan bebas dari bahan kimia..


mgkn ejen tersebut dh lupa..rezeki Allah melalui dnars sblm ni...bila jd mcm ni..terus nk selamatkan diri sndiri..blaja ye kwn2..dari apa yg jadi ni..


ok sambung...saya ada baca komen dari statement kkm yg viral dkt fb 2,3 harini.(di share sndiri oleh office mate saya)adeh..heheh.ada yg komen,bgtau...


aah..betulla dnars ni ada bahan bahaya...sbb bila sy guna..muka saya jd pedih..gatal2...

dik,tu bukan petunjuk utk menentukan produk tu ada bahan bahaya atau x ye..tu tindak balas awal kulit..

klu adik beli dr seller dnars yg berdaftar,mesti diorang ajar...mcm mana cara nk buat bila jd mcm tu..sbb tu la..perasan x...dnars mmg ada byk testimoni yg bjaya..

erm..ada yg tanya..yeke dnars cantik ni jual barang yg ori..

 insyaAllah...mmg ori..sbb sy amik barang dgn hq sndiri..lgpn,klu baca blog ni dari awal..sy dh start jual dnars lamaaaaaaa dh..heheh.


ok semua,tanya hati...jgn tpengaruh dgn viral..

klu masih yakin dgn dnars,boleh order dgn saya..0137144134





Saturday, 13 September 2014

Dnars Bebas Bahan Terlarang..

Salam...

Maaf terlambat update..semalam sibuk ngn hal family..

Bg seller dnars,smlm awan mendung dh berlalu...chewah...hehe..

Dnars dh terbukti bebas dari bahan kimia..

Ada dilaporkan dlm paper jgk..

Alhamdulillah..alhamdulillah..lega sikit rasanya..

yela...panik tau..bkn sbb sy seller dnars semata2...tp sbb mmg sy guna dnars..pastu fikir..dh byk sy jual dnars sblm ni..kesian la dkt customer..tapi rupanya ni agenda bisnes sesama pesaing..ntahla..sy pn xtau sgt..sbb sy cuma jual dnars..dan insyaAllaH selagi saya yakin dgn produk ni...sy akan terus berkongsi dgn pengguna yg lain..dan harini sy yakin..

DNARS BEBAS HIDROQUINONE..YEAY!!

Hehe.


Thursday, 11 September 2014

Bagaimana nak bezakan Dnars yang Original dan Dnars yg Tiruan.

Assalamualaikum..


Alhamdulillah...semalam akhirnya dh berlalu..ramai yg tanya...nk taunttg laporan dalam paper metro.
Yela,klu saya pn..mestilah terkejut...elok2 guna..tiba2 kata ada bahan terlarang.Mestilah panik.sy faham..dan rata2 mesti tanya..mcm mana nk bezakan dnars yg ori dan yg palsu (yg ada bahan terlarang tu).Ok,jom kita tgk gmbr dibawah ..


Nampak x beza dekat packaging tu ?
1)Dnars yg original tiada kotak
2) Dnars yg original dikilangkan oleh Rohban Trade Sdn Bhd bukannya Seri MH Ummi.


Nanti take note ye kwn2 semua..dan saya nasihatkan,langkah yg paling selamat ialah..belilah dari ejen yg sah...bahaya ni...bahan terlarang bkn bleh buat main...ok semua..

anything,bleh tanya 0137144134.


Terima kasih.

Wednesday, 10 September 2014

Krim Kuning dan Gold Foundation Dnars Skincare TIDAK mengandungi Hidroquinone


Assalamualaikum semua..

Dah baca Harian Metro pagi ni?hurm....tiba2 je kn keluar kenyataan dari KKM tentang krim kuneng n gold dnars mengandungi bahan terlarang.Rasanya elok saya gunakan blog ni sbg medium utk menjelas kan perkara ni...insyaAllah..semoga memberi manfaat kepada semua..


PENJELASAN 1

Kini terdapat produk Dnars Skincare yg x original dipasaran (ramai yg dh tau kn?)
Cuma yg ni yg paling kritikal..krim kuneng dan gold foundation dalam kotak..






Untuk pengetahuan semua.. Dnars TIDAK PERNAH MENGELUARKAN KRIM KUNENG DAN GOLD FOUNDATION DALAM KOTAK.Ini produk yang TIDAK ORIGINAL


PENJELASAN DUA

Ini kenyataan yang dikeluarkan dari Kementerian Kesihatan semalam.

Sebenarnya stokis dan ejen telah pn diberitahu awal berkenaan hal ini agar kami bersedia.
Pihak hq dnars telah pn menghantar sampel dari Krim Kuneng dan Gold foundatio yg original kepada Majlis racun Malaysia utk di uji.Dan berikut adalah keputusannya..



 Hasil ujian dari sampel krim kuneng dan Gold Foundation Dnars adalah BEBAS dari hidroquinone.
Maksudnya statement dr KKM tu adalah berdasarkan sampel yg x ori.ntahla,,..saya pn xboleh nk explain kenapa jadi mcm ni...yg pastinya..ianaya berpunca dari PRODUK DNARS TIRUAN.

PENJELASAN 3
Pihak dnars telah pun mengeluarkan kenyataan akhbar untuk menjelas kan perkara ini dan sedang berbincang dgn pihak KKM utk penarikan semula statement dari KKM sebelum ini..


Saya harapdengan penjelasan ini...nama Dnars dapat dibersih kan.HJangan bimbang,dnars ni dh lama,..klu betul dnars mmg ada bahan bahaya,msti awal2 lagi dh xlepas KKM..tp biasalah,..bila dh ada campurtangan produk tiruan..mcm2 bleh jadi..

utk sebarang pertanyaan,bleh contact saya 0137144134.insyaAllah..nnt saya akan cuba jelaskan mana yg xfaham.