Monday, 26 November 2012

Q n A Dnars skincare

Assalamualaikum...
Sepuluh jari disusun......saya mintak maaf..lama dh xupdate blog ni...hehe.sibuk sgt2..dekat ofis sibuk...dekat umah pn sibuk...tp alhamdulillah..harini diberi kesempatan untuk update blog ni..ok harini saya nk share soalan-soalan yg kbykn customer tanya saya...kita ikut ranking ye...heh.

SOALAN :
Ye ke produk ni ok?gelupas tak?sy bmbg la ngn produk2 kosmetik ni...kebanyakannya ..merah..lps tu gelupas.Macam mana sy nk pakai g ofis nanti.

JAWAPAN :
 Mcm ni kak/adik/cik..kbykn customer yg guna produk ni ckp,diorang pakai ok..tak gelupas..kulit beransur2 jadi lebih sihat secara semulajadi...TAPI...sekiranya customer tu ada sejarah selalu tukar2 kosmetik...akan berlaku jugak pggelupasan..cuma gelupas yg xketara sangat...jd gelupas halus2...mmg klu tgk,xperasan sgt..jadi,jgn bimbang ye utk mencuba dnars skincare..insyaAllah tak gelupas.

SOALAN :
Produk ni dari mana ye?Produk indon ke?ke dr Thailand?sbb dia ada sabun beras yg sama mcm yg dari Thailand tu..

JAWAPAN :
Produk ni dari Kelantan...pengasasnya dh pernah masuk dalam majalah Mingguan wanita...tapi ianya dikilangkan dekat sini dekat Shah Alam..Sabun beras tu pulak,mmg diperbuat dari bahan yg sama macam sabun thailan tu...diperbuat dari campuran susu dan beras..TAPI..yg ni dnars punya...mmg dihasilkn dan dikilangkan oleh dnars..


SOALAN :
Produk ni diperbuat dari apa ye?ada bahan kimia tak?

JAWAPAN :
Macam ni,produk ni diperbuat dari campuran herba dan tumbuh-tumbuhan TAPI tetap juga ada bahan campuran bahan kima...cuma bahan kimia yang digunakan bukanlah bahan kimia yang berbahaya...yang boleh menipiskan kulit.memberikan kesan yg tak baik pada kulit..bahan kimia yg digunakan ialah bahan kimia yg selamat dibawah kawalan kementerian kesihatan malaysia (KKM)

SOALAN :
Produk ni ada KKM tak?Halal ke?

JAWAPAN :
Ada....semestinya produk ni ada KKM...itu syarat wajib bila kita nk pasarkan sesuatu produk kecantikan..setiap nombor KKM dnars ada dinyatakan pada luar item dnars..(yg ni sy lupa nk amik gambar,lain kali sy sertakan ye).

SOALAN :
Ada berapa item ye dalam Trial set Dnars skincare?

JAWAPAN :
Dalam Trial set dnars ada :
i) Dua ketul sabun (klu set jerawat,dua2 sabun susu beras)(kalau set normal,satu sabun susu beras,satu lg sabun collagen)
ii) Magic Day Cream
iii) Magic night Cream.

Perhatian ! Fungsi day cream n night cream adalah berbeza...klu set jerawat..bahan dia lain,klu set normal bahan dia lain.Oleh itu,kena pastikan betul2 jenis masalah kulit muka anda.

SOALAN :
Macam mana cara nk gunakan dnars skincare ni ye?

JAWAPAN :
hehehehehhe..yg ni salah tuan tanah blog...sy belum update lg kn cara pggunaan yg betul2.maaf2..nnt sy buat entry khas mgenai cara pggunaan Dnars skincare.



1 comment:

  1. Ada apa2 kesan bg yang mengandung dan Cuba utk mengandung?

    ReplyDelete