Sunday, 2 December 2012

Testimoni bertulis Produk Dnars

Assalamualaikum...
Hi semua....hehehe..ceria kn akak yg tulis blog ni?alhamdulillah...atas semua nikmat yg telah Allah berikan kpd kita semua..arini sy nk share pasal dnars lagi..(dh nama pn blog dnars,mstilah asyik share psl dnars je)heheh.mcm ni,sy nk share psl produk dnars satu persatu...tp xnk share yg mcm sy share sebelum2 ni tu..kali ni lain sikit..berdasarkan pgalaman kakak penulis blog dnarscantik..hehe

Kita mulakan dgn sabun..
a) sabun susu beras..
mcm biasa,sabun ni kaler cream..pastu kita bleh nmpk ada beras2 kaler perang dlm tu..bau ala2 susu..bila kita guna,buih banyakkkkkkkkkkkkkkk...jadi,sgtlah mudah untuk kita sapu ke seluruh bahagian muka..
Lepas guna tu,rasa kulit kita sgt2 lega.lega?mcm mana kulit lega?sy terangkan ek..maksud saya dgn lega tu ialah...rasa sgt segar..sgt bersih...n bila kita sapu tgn dekat muka...wahhhhhhhhhhh..lembut..pastu rasa sgt cucilah..tapi mula-mula pakai,kita kan rasa muka kita agak kering.(sbb tu lah sabun ni sangat sesuai utk mereka yg ada masalah kulit berminyak,boleh betul2 membersihkan sebum-sebum yg terdapat pada kulit muka)


b) sabun collagen.
Klu ikut aturan,kita bleh pilih samada nk habiskan sabun beras dulu atau nk start guna dua2...tapi kerana saya ni seorang yg sgt tidak sabar..sy dh potong sabun collagen siap n letak dalam bekas yg sama dgn sabun beras td.hasilnya?mstilah sy xsabar2 nk try sabun collagen jgk...heheh.perasaan masa mggunakan sabun collagen ini ialah sgt best...rasa lembut je...rasa soft masuk ke liang2 roma muka...wangi...n otomatik rasa kulit muka kita lebih lembut dari biasa..hehhe.pn best..sama mcm sabun beras.


c) Magic Night  cream..(set normal)
kaler dia hijau cerah...nmpk ayu je dlm bekas dia.hehe.sy guna sikit2 je...colet sana,colet sini..sapu rata...siap!hehe.(sy bkn lah kategori org yg bleh duduk lama2 dpn cermin solek).Krim tu tekstur dia agak creamy...dh nama pn krim kan..tp bila kita dh sapu rata dekat seluruh bahagian muka tu,kita dapat rasa yg krim tu meresap masuk dalam kulit muka kita.tiada rasa berminyak.dan yg paling penting xnmpk terlalu putih...xbest la kn klu putih sgt...nnt suami pn terkejut..krim ni sedang2 je warnanya dkt muka kita,xnmpk pn kita tgh pakai krim.hasilnya kita boleh tgk pagi esok................lps bgn tdo tu,sila raba2 muka anda ye...wah.....sgt lembut...say alhamdulillah..n terus bgn mandi.tgk dekat cermin dlm toilet...a,ahlah...dh ada perubahan....(berkata di dalam hati)


d) Magic Day cream
Yang ni sy pakai utk buat alas bedak..sapu dkt seluruh muka mcm biasa,kaler dia peach...n x berminyak sgt..slps beberapa minit ,agak2 dh kering (krim ni cepat kering dan tak berminyak).barulah sy pakai foundation.Perasaan lepas pakai krim ni?rasa ringan,xmelekit..xdelah rasa mcm muka kita sedang memakai krim yg sgt heavy.(jgn risau,klu guna day cream dnars,anda xkn kelihatan mcm opera cina.JAMIN!)hehe.


e) Magic Gold Foundation.
Boleh x sebelum bagi review ni saya nk bg bintang dulu?hehehhehe.sy bg magic gold foundation ni super 5 star..ya Allah..sgt best foundation ni...1st time try sy dh jatuh cinta...serius.foundaton ni saya guna lps pakai day cream..bekas dia kecik je..tp jimat...sbb kita calit2 sikit je..tekstur dia plak..creamy yg soft..mcm mana ek nk explain?bila kita calit dekat tgn tu,xrasa melekit..pastu bila kita sapu dkt muka,terus je soft meresap masuk dalam kulit muka.mmg xrasa berminyak,melekit.jd,xpayah bmbg la klu kita pakai bedak nnt muka kita akan jd bertompok2..jgn bmbg ye.n hasil lepas pakai ialah....muka kita rasa sgt licin..rasa konfiden n selesa..trylah...i nsyaALLAH...kwn2 pn akan merasai apa yg sy rasakan.xtry rugi....hehe.



saya bg review utk item2 ni je dulu k..insyaAllah...nnt sy share lg..
ada gmbr testimoni lg...



6 comments:

  1. Sya bminat nk pakai set ni..tp tak nak ler muka jd putih sgt..mcm transformation sgt..nnt muka putih bab tgn hitam..x padan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy faham...betul ckp cik tu,nnt nmpk ketara sgt,pelik jgk kn.hehe.tp cik jgn bmbg,insyaAllah...klu cik guna dnars,perubahan xketara sgt..selalunya akan jd cerah semulajadi.nnt xnampak beza sgtlah atr tangan dan muka.hehe.xpe2,nnt sy upload gmbr testimoni yg cerah semula jadi ye..

      Delete
  2. Salam..mmg xperlu moisturiser ke?

    ReplyDelete
  3. muka saya tak banyk maslah.tiada jerawat.saya nak kulit lembut mcm baby.saya ada guna aura maya.tp muka.mcm kemerah merahan tak sukalah.

    ReplyDelete
  4. Saya baru beli set ni.
    Mcm anonymos cakap (n sy rase some people pun pendapat yg same)
    xnak terlalu putih.sbb kulit xbermasalah sngt.cume nak die clear dan bersih je.xputih sngt pun xpe..just mcm kulit asal.

    satu nye sy xbrape sure cara pakai. ada kata toner collagen xboleh pakai skali dgn night cream?
    lepas tu sabun collagen dan sabun beras ni, nak pakai mana satu dulu. sbb salah satu sabun tu mcm pedih.so nmaybe dia pakai seminggu sekali atau mcmana?

    ada cara pakai yg betul x?

    ReplyDelete
  5. hai..nak tnya.sy dah pakai set jerawat dnars slama 2 bulan dgn konsisten.tapi jrawat still msh aktif tmbuh.jrawat akn mati 4-5 hari lps tmbuh tp jrawat bru akan tmbuh blk di tmpat Or kwsn yg sma slps 2-3 hari pstu.
    smpai skrg even 2 bulan dah pkai dnars jrwt tu aktif tmbuh n mcm xda prubahan pn.adakah sya ni x sesuai dgn produk ni dan prlu ka sy stop skrg?
    sbb sy tngk tstimoni utk muka bjrawat ni 1 bulan da nmpak kesan and ader yg seawal 3 mnggu da ok skit jrawat tu..

    ReplyDelete