Wednesday, 9 January 2013

saya dan dnars..

Assalamualaikum...ye,sy tau....agak lama dh sy x update blog..heheh.maaf ye.sedang myesuaikan diri.dan alhamdulillah..rasanya dh ok dh ni...so,kwn2,bleh proceed order ye...hehhehe.
ok perkongsian yg ptama setelah myesuaikan diri..

ha....inilah full set.full set utk kulit normal dan full set utk kulit jerawat..

Saya dh pernah share dh dekat fb dnars cantik,untuk permulaan,kita nk guna set trial dulu ke nk beli yg complete set terus?ok...biar sy share atr perbualan yg slalu sy jd atr sy dan customer ye.

saya : Cik nk cuba set mana dulu ye?nk set trial dulu ke?nk cuba set complete terus?(masa ni sy dh explain,apa yg ada dalam trial set n apa yg ada dalam full set)

customer: Awk cadangkan mcm mana?

 saya : macam ni,klu cik rasa nk cuba dulu...ok je klu cik nk cuba set trial..insyaAllah..bila dh     guna nnt,rasa ok,berkesan,bleh tambah lagi...tapi klu nk cuba full set pn elok jgk...cik bleh guna betul2 ikut aturan macam yg pihak dnars cadangkan.dan insya Allah..kesan dia pn lg cepat dan hebat.hehe.

customer :sy nk cuba trial set dulu...xberanilah..belum tau lagi sesuai ke x dgn kulit muka saya.

(customer order set trial dan keesoakan harinya,set pn sampai )

customer : awk,sy nk tanya..dalam cara2 nk guna dnars skincare no,dia tulis..lepas cuci muka kena guna toner :tp dalam set saya xde toner.macam mana ye?
saya :erk.....(fikir ayat nk jawab)hehe.

Saya nk bgtau kwn2 semua apa yg ada dalam hati saya sebenarnya...confession of a dnars seller..hehe.

sebenarnya saya serba salah...bila customer tanya tu...sy xtau nk jwb mcm mana...sbb mmg customer yg patut buat keputusan.sy xberani nk nk ckp..."cik amik yg full set la...berkesan ni...rugi cik,klu cik x amik yg ni,mmg kerugian yg amatlah "sbb rasanya ramai yg dh sedia maklum...harga utk full set dnars set normal ialah RM150 dan set jerawat ialah rm86...bagi saya yg agak xloaded ini,jumlah tu besar..sblm berfikir positif sy akan fikir -ve dulu...mcm mana klu beli mahal2 ni,pastu tup2 xsesuai ngn kulit muka...xjadi...........adoiiiiiiiiiiii...RM 150 ku....mcm tu lah yg sy fikir...sbb tu lah,sy xberani nk bgtau dekat customer..prinsip sy senang..masing2 ada cara fikir masing2...customer nk beli...so customer yg perlu decide...kita penjual hy perlu bgtau pro n cons nya shj...mcm yg saya selalu bgtau,guna dnars ski ncare ni usaha kita...disamping usaha,kenalah tawakkal jgk..berdoalah..semoga Allah jadikan skincare ni lah yg terbaik utk kulit kita..hanya dgn izinNya...

dalam masa yg sama...jauh disudut hati saya,sy berharap jgk customer amik yg full set terus,yelah...klu amik full set,byk sikit untung penjual kn?hehehe.itu faktor yg sy xboleh nk nafikan.tapi faktor yg lebih kuat lagi ialah....full set mmg best...hehehehheh.sy cerita experien sendiri ye..sy mula2 dulu start ngn trial set jgk...pastu lps 3 hari dh rasa kulit muka smooth je..dalam hati berbisik,ni baru guna yg trial,klu guna full set mcm manalah agaknya kesan nnt.hehe.lalu sy pn slow2 bukak plastik cover foundation..(ni lah kelebihan ejen,stok byk kt umah...bleh main amik je)hehe.start guna foundation.wow..best...rasa muka lebih licin,ringan...kulit muka pn nmpk sekata je..ada rasa dlm hati lg,mcm mana lah ye klu guna krim ku-neng...hehehhehehe...lalu,lepas pakai nite cream,sy pn bukak plak bekas krim ku-neng...jeng3...lalu...sy pn jd lah pengguna full set dnars...hehe.gitulah ceritanya..kenapa jauh disudut hati saya,suka klu customer amik full set dnars..nk share ramai2,betapa bestnya guna dnars ni...


kesimpulannya...ok je klu customer nk start guna trial set dulu...sy stuju...sbb setiap apa yg kita buat ada risiko...ada org berani nk tanggung risiko...ada jgk org yg geng dgn saya...lari bila nmpk sesuatu ada risiko sikit,padahal...disebalik risiko yg diambil tu ada tersirat sesuatu yg sgt manisssssssss....
dan sy cuma nk bgtau...ramai customer yg repeat order toner treatment...diorang ckp,toner ni best...dan sy nk bgtau jgk...krim ku-neng n foundation juga sgt best..................heheheh.jd fikir2 kan pilihan anda ye..

No comments:

Post a Comment