Saturday, 22 June 2013

Cara-cara untuk jadi Ejen Dnars Skincare.

Assalamualaikum...

hehehe.alhamdulillah...Dnars dh masuk Buletin Utama malam khamis lepas..tapi dgn jujurnya sy nk mengaku ni...saya xtgk tv masa tu...sbb tgh otw nk balik kelantan...cuma start dlm kul 8.30 tu dh perasan..mesej dh start masuk dh...ada jgk yg cal..hehe.masa tu dh dapat rasa dh...ni mesti sbb dnars keluar Buletin Utama ni..hehe.esoknya pn mcm tu...ramai yg mesej,call tanya tentang produk...nk jd ejen dropship n nk jd pegedar terus...alhamdulillah..tapi saya dekat kmpung xleh nk whatsapp tau..sbb dlm fon xde tenet..cuma bleh whatsapp masa dekat umah je..sbb ada wifi..kesian puan dnars cantik kn?heheh.saya mintak maaf ye...kpd semua yg dh whatsapp saya tp saya diam membisu...

Hari ni,insyaAllah saya nk share sikit tentang mcm mana cara-cara nk jual Dnars ni...saya faham..ramai yg minat nk jual dnars..tp bila fikir2 semula..stuck..xtau nk jual dekat mana...nk jual dgn sapa..laku ke nnt?ish..malu la...ish...nnt rugi la...heheh.jgn bmbg..kita serupa...saya dulu pn mcm tu...serious..mmg xpernah bisnes pn...niat mmg ada tp akhirnya terbengkalai...karam di lautan...hehe.tp alhamdulillah.jodoh dgn dnars..blehla tmbh income family sedikit sebanyak...saya nk share je ni tau...sy pn bkn lah kategori expert...masih lagi bertateh2..(kpd bisneswoman yg mmg dh terer dh byk experien...sudilah kiranya share mcm mana nk bg jualan laris dekat ruangan komen ye)sy sedia belajar...

ok..kita mulakan dgn Ejen Dropship.

a)Tips untuk Jual Dnars Skincare sebagai Ejen dropship

- mula2 kena tau...dekat mana kita nk pasarkan dnars ni..kbykn ejen dropship selalu jual online kn?ok..meh sy share mcm mana nk jual secara online :

 i) kena ada Facebook
   - xkisah la nk buat fb lain atau pn nk guna fb personal yg sedia ada (lg sng sbb kwn2 dh ramai kt dalam tu)

ii) kena survey page2 fb yg jual Dnars..cuba fahamkan produk dnars ni mcm mana sebenarnya..
   -ada berapa item semua sekali..
   -.fungsi setiap item.cth :krim ku-neng utk apa sbnrnya
   - mana produk yg paling laris..
   -.PALING PENTING,kena faham macam mana cara guna dnars ni...cth:bila ye nk guna gold foundation    ni..

iii) cuba dapatkan gambar produk
   - utk semua ejen dropship dnars cantik...anda bleh amik gmbr,testi dari blog ini dan fb dnars cantik,tapi saya xgalakkan anda main amik je...gambar produk/testi/info dari pengedar lain...xbest la mcm tu kn?
Sebab tu la...kpd semua ejen dropship/ejen dnars cantik,saya nk mintak fb...saya nk add dalam group.dalam tu nnt,kita bleh share info...share testi...share strategi.best kn?heheh

iv)kena lah rajin promote dekat fb masing2... selalulah2 share...dgn harapan ramai yg bminat nk cuba dnars...

easy peasy je kn?hehehe.

P/S: utk jd ejen dropship dnars cantik..TIADA SYARAT dan TIADA YURAN dikenakan...peraturannya simple je..tlg saya promote n anda akan dapat less 20% dari harga jual...sama2 kita tolong satu sama lain.


b)Tips untuk Jual Dnars sbg Ejen Kecil

Untuk jd ejen kecil ni syaratnya ialah mesti beli dgn modal permulaan rm 250...n dapat less 20%.agak confius?ha...mcm ni...mula2 kwn2 kena pilih dulu item dnars mana yg berkenan..tambah2 sampaila totalnya lebih kurang rm 320...after less yg tu la jd rm 250...
Apa beza dgn ejen dropship?dapat sama jgk less 20 %...ha..gud question.heheh.
Ejen dropship xpegang stok...ejen dropship hy promote...nnt sy yg akan pos dekat customer...
Ejen Kecil akan mempunyai stok sndiri...jd sng la...bila2 masa je org nk,taddaa..barang dh ada...

a) Selalunya ejen Kecil ni ialah pekerja pejabat,cikgu2,mereka yg dh ada bisnes online dan yg seluruh adik beradiknya mmg guna dnars ;)

b) cara nk jual nya pula ialah : (sekiranya anda pekerja pejabat/kilang/cikgu)
    i) kenalah guna dnars dulu..nnt msti org tanya...cantiknya kulit....guna apa ye?nk try jgk la...
    ii) kumpul order kwn2 yg bminat...buat list...mesej saya...0137144134
    iii) pembelian yg melebihi rm 320 akan dapat less 20%..total kena bayar cuma rm 250...
    iv)kebaikkan dari ejen kecil ini ialah..anda akan dapat jimat lebih kurang rm70 dan jimat kos pos jgk ;)



c)Tips untuk Jual sebagai Pengedar

Saya xpandai sgt nk bg tips yg ni...sbb saya pn tgh blaja lagi..tp bdasarkan experien saya sendiri...berikut adalah beberapa ciri yg penting :

a) Kena kreatif- sejak dnars dh masuk tv ni...mmg sambutan utk jd pgedar sgt2 lah mggalakkan...bagus sbnrnya.tapi kena ingat,makin ramai pengedar,maka makin hebatlah persaingan...kita kena KREATIF mcm mana cara kita nk tarik pelanggan...

b) kana rajin- yg ni bkn tips utk jd pgedar je...buat apa2 pn..kita ken arajin kn?hehe.tapi sy nk kecikkan skop sbg pgedar dnars...insyaAllah..sekiranya anda rajin promote...anda akan nmpk hasilnya...anda rajin reply msg customer pn anda akan nmpk hasilnya...anda rajin nk guide customer pn anda akan nampak hasilnya...pokok pangkalnya kena RAJIN.


c) kena ikhlas- yg ni paling penting...kita kne aingat..kita jual dnars ni bkn utk sekali guna je,,,sekiranya service kita bagus...insyaAllah...customer akan repeat order lagi..lagi dan lagi...oleh itu,ikhlas lah dlm berniaga...Allah tau niat kita..jgn hanya fikir nk sekali untung besar...shg lupa tatasusila kita sbg peniaga...hormat peniaga lain juga...mereka juga mencari rezeki sama dengan kita...apa yg penting bukan jumlah untung yg kita dapat..tapi keberkatan dari untung yg kita dapat...muhasabah untuk diri sndiri jugak ni...


Dah dulu ye...dh masuk 6 bulan ni...duduk  bersila mgadap lappy sgt2 lah mencabar fizikal dan mental.heheh

apa2,contact saya ye:Razimah-0137144134
jgn lupa like fb dnars cantik ;)



No comments:

Post a Comment