Monday, 24 June 2013

Set Normal atau Set Jerawat Dnars?

Assalamualaikum..wah..rajin kn saya update blog skarang ni?heheh.alhamdulillah..kesihatan mengizinkan..lg pn..dnars tgh hot in the market skarang,rasa rugi plak klu x grab peluang..blehlah,utk cari rezeki lebih sikit...spesyel utk kakak khadijah n baby (coming soon).insyaAllah..

Ramai jgk yg mesej tanya saya,confuse,xtau nk guna set yg mana...muka ada masalah jerawat...nk guna set jerawat ke?ke bleh guna set normal je...insyaAllah..saya cuba terangkan seklai lagi ye..semoga bermanfaat..dan ini juga sgt berguna kpd ejen2..nnt senang nk explain dekat customer...

Tanda2 anda perlu menggunakan Set Jerawat/Berminyak

- Kulit berminyak diseluruh muka...mmg berminyak sangat2..sampai satu tahap,klu kita bergambar,nmpak kilatan kt dalam muka kita dalam gambar tu..
(pernah tgk x iklan sorang pmpuan xtgamak nk tampar muka sorang lelaki tu sbb muka lelaki tu berminyak sangat2?ha..keadaannya mcm tu lah...tapi setelah mggunakan dnars,pmpuan tu xsanggup jgk nk tampar sbb lelaki tu dh jd handsome?hahhahah..itu saya yg tambah)

-berpunca dari muka yg sangat berminyak,timbullah masalah lain..seperti jerawat pasir,pori besar dan terbuka..


Tips Penting: Anda tidak semestinya perlu menggunakan set jerawat sekiranya anda ada masalah jerawat..tapi anda WAJIB menggunakan set jerawat sekiranya anda ada masalah kulit berminyak di seluruh muka.

Set Cadangan :


Tanda2 anda Perlu Menggunakan Set normal

Ok,saya explain kes mereka yg ada masalah jerawat tapi muka tak berminyak sangat...
-Muka hanya berminyak di Zon T sahaja (dekat dahi,hidung dan dagu)
-ada masalah jerawat tapi bukan berpunca dari muka yg sangat berminyak..
  cth : blackhead,whitehead,jerawat yg timbul time2 dekat nk period.
-Masalah Parut jerawat.

Tips Penting : Walaupaun anda ada masalah jerawat tapi anda bukanlah dari kategori muka berminyak serius,anda boleh menggunakan set normal...denagn syarat anda menggunakan sekali denagn toner treatment untuk merawat masalah jerawat,blackhead,white head.
Krim ku-neng juga penting...untuk menghilangkan parut jerawat...

Set cadangan:

  


Dua kategori ni je kn yg selalu buat kita keliru?

Tapi macam mana kalau muka ada masalah jeragat tapi sangat2 berminyak?Perlu guna set mana?

Jawapannya : Kena guna set Berminyak/Jerawat jgk dulu...
Alasan: mula2 kita kena selesaikan masalah kulit berminyak dulu...nnt bila kulit muka dh ok..dh xbarminyak,barulah kita boleh fokus untuk merawat masalah jeragat...iaitu dgn menggunakan set normal.


Apa beza Toner Collagen dan Toner Treatment?
Toner Collagen : untuk masalah kulit kering,menutup pori2 terbuka,masalah jeragat yg sangat x serius.
Toner Treatment : untuk merawat masalah jeragat,jerawat,parut jerawat...(lebih power)


Apa beza Silky Foundation dan Gold Foundation ?
Silky : untuk semua jenis kulit...kulit normal bleh guna,kulit berminyak pn bleh guna..sgt2 sesuai untuk yg berusia 20 an 30 an..
Gold foundation : untuk kulit normal sahaja...sesuai untuk usia 40 an 30 an...

8 comments:

  1. salam..saya tertarik nak guna dnars nie,saya da masalah kulit berminyak so saya nak guna yg set berminyak la..saya nak tanya kalau muka saya dah tak berminyak.bole ka saya tukar nak guna set normal??

    ReplyDelete
  2. wslm ummi inas...a,ah..mmg boleh...lepas dh guna set berminyak,dan muka pn dh makin ok,bleh la tukar ke set normal.no problem.hehe

    ReplyDelete
  3. Salam...kak..kulit sy kering + berjerawat..sy da beli set jerawat..ad effect pape x kalo sy pkai?..sbb sy rse kulit sy ble pkai set ni mkin kering..tp sy br pkai 2 ari..

    ReplyDelete
  4. salam. ..sy berminat nak Cuba kulit sy cuma jeragat solitude je x ada Jerawat.set mana prelude ambil

    ReplyDelete
  5. Salam sis..saya berminat nak guna produk ni tp kalau saya nk guna foundation saya sndri boleh ke?tp dah jd cmpur2 produk pula nnt...klu saya guna set trial yg 4 items tu pn da memadai ke? -Ain-

    ReplyDelete
  6. salam sis..muka sy berminyak di zon T and berjerawat pasir, sy kena guna mana satu? tq sis

    ReplyDelete
  7. salam sis..klu muka sy berminyak d zon T sahaja n bjerawat pasir, set mana satu sesuai dgn saya? tq

    ReplyDelete
  8. Sy da try produk dnars ni dlm smggu... mule2 pky mg pedih nk cuci muka gne sbun beras.sy amek set jrwt wlpn jrwt sy xad lk teruk...sy pky toner treatment mg pdih.. dlm 3hri rsa gtl tp sy truskn n skg alhmdulilah.. muka sy lbh lcin dn plg pnting cerah ye mak ngah oi...trbaek dnars

    ReplyDelete